Механотерапія при відновленні плечового суглоба - Андрійчук, Ольга; Andriichuk, Olga (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Нині в побуті, спорті, виробництві спостерігають зростаючий травматизм плечового суглоба. Вивихи та переломо-вивихи в плечовому суглобі, пошкодження м’яких структур плеча, інші травми становлять до 70 % загальної кількості пошкоджень плеча. Під час відновлення після травм, оперативних утручань на плечовому суглобі застосовують засоби механотерапії. Завдання роботи – розглянути сучасні засоби механотерапії, що застосовуються у фізичній реабілітації пошкоджень плечового суглоба. Методологія проведення роботи – аналіз сучасних механотерапевтичних засобів для відновлення плечового суглоба. Розглянуто сучасні засоби механотерапії у фізичній реабілітації плечового суглоба. Звідси висновки: сучасні механотерапевтичні засоби мають велике значення в реабілітаційних технологіях при пошкодженнях плечового суглоба. The actuality – in everyday life, sports, production there is a growing injury of the shoulder joint. Sprains, fracture-dislocations of the shoulder joint, damage to the soft structures of the shoulder, other injuries account for up to 70 % of the total number of injuries of the shoulder. During recovery after injuries, surgeries on the shoulder joint use funds of mechanotherapy. The objective of this work is to consider the modern means of mechanotherapy, which are used in physical rehabilitation of injuries of the shoulder joint. The methodology of this work is the analysis of modern mechanotherapist’s means to restore the shoulder joint. Results are the modern means of mechanotherapy in the physical rehabilitation of the shoulder joint. Conclusions – modern mechanotherapist’s tools are of great importance in rehabilitation technology in injuries to the shoulder joint.
Mechanotherapy in the Restoration of the Shoulder Joint
Keywords: плечовий суглоб; реабілітація; фізичні вправи; засоби механотерапії; shoulder replacement; rehabilitation; exercise; tools; mechanotherapy