Минуще і вічне в творчості Т. Шевченка та Лесі Українки - Жванія, Людмила Вікторівна; Zhvaniia, Liudmyla V. (Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка, 2012)
У статті досліджується співвідношення концептів вічне й минуще в творчості Т. Шевченка та Лесі Українки. Аналізуються різні аспекти їхньої інтерпретації.

The article reveals the relation between the concept of "eternal" and "transient" in T. Shevchenko's and L. Ukrainka's works. It examines various aspects of their interpretation.
Transient and eternal of the works Taras Shevchenko and Lesia Ukrainka
Keywords: eternal; transient; eternity; time; creativity; eternal values; Shevchenko; Lesya Ukrainka; вічне; минуще; вічність; вічні цінності; творчість; час