Структура новели "Додому й назад" М. Рябчука - Сірук, Вікторія; Siruk, Viktoriya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Розглянуто структуру тексту «Додому й назад» М. Рябчука: способи розгортання реалістичної й романтично-трагічної розповіді, глибинні мотиви вчинків персонажів, які формують причинно-наслідкову модель; скрипкова музика як увиразнення психологічних станів, внутрішньої напруги героїв, форми викладу. Завдяки цьому художній текст відкритий для співпраці з читачем, інтерпретації. Письменник розширив можливості самого жанру новели й урізноманітнив його. In the article the structure of text «Home and back» by M Ryabchuk is examined: methods of development of realistic and romantically tragic stories, deep reasons of acts of characters, which form cause and effect model, violin music as underlining of the psychological states, internal tension of heroes, form of exposition. Due to it artistic text is opened for a collaboration with a reader, interpretations. A writer extended possibilities of genre of short story and diversified him.
Structure of Short Story «Home and Back» by M. Ryabchuk
Keywords: новела; структура; дискурс; персонаж; short story; structure; discourse; character