Гідрологічний заказник «Піщанський» – рекреаційний об’єкт Шацької ТГ Волинської області. - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Полянський, Сергій Володимирович; Мельник, Олег Володимирович; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2023)
Досліджено рекреаційний потенціал гідрологічного заказника «Піщанський». Встановлено морфометричні показники озера Велике Піщанське. Проаналізовано особливості об’єкту природно-заповідного фонду (ПЗФ). Вивчено можливості використання об’єкта ПЗФ у рекреації. Подано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; заказник; гідрологічний заказник; озеро; оз. Велике Піщанське; Шацька ТГ; Ковельський район; Волинська область; 502(477.53-751):556.51