Діалог культур на сторінках газети “Wiadomości literackie” (Варшава, 1924-1939) - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, S. I. (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, 2005)
У статті йдеться про взаємовплив української і польської культур та його висвітлення на сторінках провідного польського літературного тижневика, про чинники, які впливали на перебіг цього процесу в 20-ті – 30-ті роки ХХ ст. The article deals with the mutual influence of Ukrainian and Polish cultural; about the courses that influence on course of this process in 20-th – 30-th years of ХХ сentury and it’s light up on the pages of leading polish literature weekly paper.
Ukrainian problems are on the pages of newspaper “Literature information” (Varsawa, 1924-1939)
Кравченко Світлана Іванівна - проф., доктор наук, зав. каф. видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: культурний діалог; нарис; літературно- критичний огляд; редакційна діяльність; cultural dialogue; essay; literary-critical viewing; publishing