Договірне регулювання сімейних правовідносин (досвід зарубіжних країн) - Старчук, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У статті зосереджено увагу на договірному регулювання сімейних правовідносин у зарубіжних країнах. Встановлено, що право на укладення шлюбного договору вирішується національним законодавством зарубіжних країн, що свідчить про наявність матеріальних і процесуальних відмінностей.
Keywords: договір; шлюбний договір; автономія волі; романо-германська правова система; англо-саксонська правова сім’я