Фонетика і лексикологія української мови - Мельник, Ірина Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчально-методичні рекомендації містять зміст практичних занять, завдання для самостійної роботи відповідно до змістових модулів, методичні вказівки щодо написання рефератів, основні вимоги до запису тексту фонетичною та фонематичною транскрипціями, схеми та зразки фонетичного і лексикологічного розборів, питання для підсумкового контролю. політику оцінювання, розподіл балів, критерії, шкалу оцінювання знань здобувачів освіти, список рекомендованої літератури та інтернет-джерела. Для здобувачів спеціальності 014 середня освіта (Українська мова і література), освітньої програми «Українська мова та література. Світова література» (на базі диплома молодшого спеціаліста), а також здобувачів філологічних спеціальностей.
Keywords: фонетика; лексикологія; звук; слово; фонема; лексикологічний розбір; фонетичний розбір; фонематична транскрипція; фонетична транскрипція