Багаторічні (1963−2020 рр.) коливання максимального стоку р. Прип’ять (гідропост „Люб’язь”). - Павловська, Тетяна Сергіївна; Білецький, Юрій Валентинович; Щесюк, Єлизавета Русланівна (Європейська наукова платформа, 2023)
Проаналізовано багаторічний (1963−2020 рр.) режим максимального стоку річки Прип’ять (гідропост „Люб’язь”): виявлено тенденції його змін за вказаний відрізок часу, визначено середнє значення максимальних витрат за досліджуваний період, з’ясовано їхній генезис і тісноту зв՚язку з опадами.
Keywords: водний режим; Волинська область; гідропост; максимальні витрати води річки; паводок; повінь; річка Прип’ять; річковий стік