Maternity and Time: The Perception of Time from Mothers During the 1st Year After Birth According to Titles in Bulgarian Internet Discussion - Todorova, Bilyana; Тодорова, Біляна (My University, 2018)
The aim of the paper is to present the perception of time of the women who have babies less than 12 months old through observation on some titles of so-called annual topics in the largest Bulgarian forum platform - bg-mamma. Using qualitative and quantitative methods, the study includes the investigation of time indicators preferred by the forum users in the excerpted 50 threads. Attention is drawn to the presence of subjective/objective time markers as well as of linear/cyclic ones. Furthermore, excerpted words and phrases indicating time have been studied having in mind that time is often metaphorically represented. The investigation also reveals the most important events in the mother's life as expressed by the titles of the topics. It seems to the researcher that in the first year of maternity women perceive the time in a very specific way – they put the baby growth as a measure and the objective time marks only disclose the changing baby world. It is also interesting that some traditional holidays become very important as well as the rituals connected to them. Мета статті – представити сприйняття категорії часу жінками, які мають немовлят менше року, за допомогою досліджень назв так званих «Щорічних тем» на найбільшій платформі болгарських форумів – bg-mamma. На основі якісного та кількісного аналізу дослідження охопило 50 індикаторів часу, яким віддають перевагу користувачі зазначених форумів. Автор звертає увагу на наявність об’єктивних та суб’єктивних часових маркерів, а також таких, які представляють час лінійно або циклічно. Ідеться також про вибір мовних одиниць, що є маркерами часу, зважаючи на те, що часто час представлено метафорично. На основі дослідженого матеріалу простежено найважливіші події в житті матері за назвами тем. Результати засвідчили, що протягом першого року материнства жінки сприймають час дуже специфічно – як етапи росту їхньої дитини. Об’єктивні маркери часу розкривають світ дитини, яка розвивається. Цікавим видається також сприйняття традиційних свят та ритуалів, що набувають у зв’язку з цим особливого значення.
Материнство і час: сприйняття часу матерями під час першого року після народження відповідно до назв на болгарському інтернет-форумі
Keywords: maternity; perception; linear time; space; computer-mediated communication; linear time; лінійний час; комунікація за посередництвом комп’ютера; материнство