Принцип незалежності в діяльності Європейської прокуратури - Конончук, Ірина Миколаївна (My University, 2024)
Досліджено, що згідно з принципом незалежності Європейська прокуратура діє в інтересах ЄС, вільна від будь-якого впливу та не звертається за вказівками до будь-яких суб’єктів. Установи, органи, агентства ЄС повинні поважати незалежність Європейської прокуратури й утримуватися від намагань вплинути на неї в процесі здійснення нею своїх повноважень. Кожен прокурор ЄС та уповноважений прокурор повинен бути незалежним у виконанні своїх повноважень.
Keywords: Європейська прокуратура; Європейський Союз; Головний прокурор ЄС; прокурор ЄС; уповноважені прокурори ЄС