Теорія та практика психологічного супроводу - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчальна дисципліна "Теорія та практика психологічного супроводу" спрямована на поповнення теоретичних знань студентів щодо таких специфічних особливостей роботи супроводу як психодіагностика, психоедукація, психоконсультування та психотерапія. Особлива увага і детальний аналіз приділяється психологічним особливостям і механізмам розвитку кризових ситуацій у сім’ї, конструктивному погляду на кризу як можливість окремої людини пізнати себе та інших, вийти на якісно новий рівень усвідомлення свого сімейного життя. Метою дисципліни є розширення загальної теоретичної підготовки студентів а також формування у них практичного бачення своєї професійної діяльності у сфері психологічного супроводу.
Keywords: психологічний супровід; психологічне консультування; психологічна терапія; психологічна підтримка; психологічна реабілітація; психологічний супровід сім’ї як системи