Словотвірні особливості команд у сучасних операційних системах (на матеріалі PC Linux OS 2010) - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna (Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
У статті виявлено основні формальні та семантичні закономірності словотворення ключових команд в операційній системі Linux. Особливу увагу приділено матафоризації як продуктивному засобу утворення назв операторів. В статье выявлены формальные и семантические закономерности словообразования ключевых команд в операционной системе Linux. Особенное внимание уделено метафоризации как продуктивному способу образования названий операторов. The article highlights formal and semantic regularities in the process of building basic commands in the Linux operating system. Special attention is given to the use of metaphor as a productive way of naming operators.
Словообразовательные особенности команд в современных операционных системах (на матеріалі PC Linux OS 2010)
Word-Building Features of Modern Operating Systems Commands (on the basis of Linux OS 2010 commands)
Keywords: комунікація; словотвір; операційна система; метафора; коммуникация; словообразование; операционная система; метафора; communication; word building; operating system; metaphor