Застосування адвокатом методик медіації під час дії воєнного стану в Україні - Киришко, Оксана (Вежа-Друк, 2023)
У сучасному світі медіація є дієвим інструментом вирішення конфліктних ситуацій майже в усіх сферах правовідносин. Все частіше в Україні конфліктуючі сторони починають використовувати процедуру медіації як альтернативу судового вирішення спорів, а адвокати починають використовувати техніки медіації під час здійснення своєї професійної діяльності. На сьогодні процедура медіації є структурованою і слідує поступовими етапами, кожен з яких допомагає ефективно вирішити спір сторонам медіації тому існує необхідність запровадження медіації в діяльності адвоката, а також запровадження обовʼязкового курсу для ефективної імплементації медіації в діяльність адвокатів.
Keywords: медіація; сфера правовідносин; процес вирішення конфлікту; 340