Нормативно-правове регулювання конституційного права людини і громадянина на освіту в Україні - Булавіна, Світлана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження багатовікової історії становлення прав людини в Україні дозволяють стверджувати, що для українців права людини є явище органічно національне, коріння якого слід шукати в періоді давнього історико-правового досвіду України, що повною мірою стосується права на освіту