Семантичне акцентування предикації у мовленнєвому акті натякання (на матеріалі сучасної німецької мови) - Бєлозьорова, О. M.; Byelozyorova, O. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено розкриттю специфіки денотативного аспекту мовленнєвого акту натякання в сучасному німецькомовному діалогічному дискурсі. Визначено особливості семантичного акцентування предикації як вербального індикатора натякання. Названо основні мовні засоби, які мінімізують зусилля адресата щодо виведення імпліцитної пропозиції з експліцитної пропозиції висловлення у разі реалізації натякання через предикацію. The article focuses on the specific character of denotative aspect in speech act of hinting in modern German dialogical discourse. The author describes properties of semantic accentuation of predication as verbal indicator of hinting. We name basic linguistic means which minimize addressee’s efforts to infer the implicit proposition from the explicit one in case of hinting through predication.
Semantic Accentuation of Predication in Speech Act of Hinting (on the Material of German Language)
Keywords: індикатор; indicator; мовленнєвий акт; speech act; натякання; hinting