Методичні, соціальні й кліматичні чинники реалізації спортивного тренування футболістів Іраку - Садек Древел Халаф; Sadeq Drewel Khalaf (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Указано чинники забезпечення системи вдосконалення структури річного циклу на рівні реалізації мікро-, мезо- й макроструктур річного циклу підготовки в конкретних умовах спортивного тренування провідних футболістів Іраку. До найбільш значимих чинників відносять принципи формування структури річного циклу відповідно до теорії періодизації спортивного тренування впродовж року. При цьому відзначено розуміння ролі й місця кліматичних і медичних чинників у системі забезпечення спортивної підготовки. Указана необхідність проведення спеціального аналізу для формування підходів на основі обліку релігійних і соціальних чинників забезпечення системи спортивної підготовки. Вимагає обґрунтування можливість приведення у відповідність із цільовими установками тренувального процесу зайняття з великими навантаженнями, а також малим або середнім навантаженням відновної чи стимуляційної спрямованості. The factors of providing the system of perfection of structure of circannual cycle are presented at the level of realization micro, mezo and macro structures of circannual cycle of preparation in the certain terms of the sport training of leading footballers of Iraq. To the most meaningful factors take principles of forming of structure of circannual cycle in accordance with the theory of division into periods of the sport training during a year, understanding of role and place of climatic and medical factors is here marked in the system of providing of sport preparation. The necessity of realization of the special analysis is shown with the purpose of forming of approaches based on account of religious and social factors of providing of the system of sport preparation. There required justification in accordance with the having a special purpose options of training process of reading requires the ground of possibility with the large loading, and also reading with the small or middle loading of restoration or stimulant orientation.
Мethodical, Social and Climatic factors of Implementation of Sports Training of Players in Іraq
Keywords: футбол; футбол в Іраку; специфічні фактори; річний цикл тренування; football; football in Iraq; specific factors; a one-year training cycle