До питання підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчих занять різних груп населення - Кашуба, Віталій Олександрович; Гончарова, Наталія Миколаївна; Дудко, Михайло Валерійович; Мартинюк, Оксана Анатоліївна; Kashuba, Vitaliy; Honcharova, Nataliya; Dudko, Mykhailo; Martyniuk, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статі на основі даних наукової літератури сформульовано проблемне поле питань підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчих занять осіб різного віку. Мета дослідження – визначити основні способи підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчих занять чоловіків першого зрілого віку. Проведено експертну оцінку думки фітнес-тренерів щодо напрямів підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчих занять, контингент досліджуваних – 31 експерт із досвідом роботи понад три роки. З’ясовано, що в процесі тренувань чоловіки першого зрілого віку надають перевагу кондиційним тренуванням і використанню засобів силової спрямованості. Перспективні напрями підвищення ефективності тренувального процесу вбачають у дотриманні методичних принципів побудови тренувального процесу та застосуванні сучасних діагностичних комплексів на різних етапах фізкультурно-оздоровчих занять. In the article on the basis of the scientific literature data it was formed the problem field of issues of increasing the efficiency of sports and health-improving activities of persons of different ages. The objective of the study is exploring the main ways of increasing the efficiency of sports and health-improving activities of men of the first mature age. The expert valuation of fitness trainer views was held regarding the ways of increasing the efficiency of sports and health- improving activities. The studied contingent constituted from 31 experts with more than three years of working experience. It is established that in the process of trainings the first mature age men prefer conditional trainings and also the using of power type means. The perspective directions of increasing the efficiency of training process determine respect for the methodical principles of creation of the training process, using of modern diagnostic complexes at various stages of sports and health-improving activities.
Problem of Increasing Efficiency of Sports and Health-improving Activities of Various Population Groups
Keywords: фізкультурно-оздоровчі заняття; оздоровлення; фітнес; чоловіки зрілого віку; health-improving activities; recreation; fitness; men of the first mature age