Діалог у навчальному процесі - Сохацька, Оксана Анастасіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Одним із важливих завдань освітнього навчального закладу є формування активної, творчої особистості, яка спроможна вчитися протягом життя. Новий підхід до мети роботи ЗВО, відмова від пріоритету знань вмінь, навичок в чистому вигляді на розвиток особистості в цілому ставлять нові вимоги до системи організації та проведення навчального процесу в ЗВО. Про те, як організувати навчальний процес, що таке діалог в навчанні та який вплив на характер діалогу здійснює викладач-педагог, йдеться в навчально методичному виданні «Діалог в навчальному процесі». Навчально-методичне видання може бути використано науково-педагогічними працівниками, вчителями, працівниками освіти, здобувачами під час вивчення освітніх компонентів з методики навчання, організації навчального процесу в цілому.
Keywords: діалогове навчання; навчальний процес; педагогічна позиція; навчання через діалог; комунікативна компетентність; професійно-педагогічне спілкування; 37І.12(075.8)