Проєкти та бізнес-моделі циркулярної економіки - Корнелюк, Ольга Антонівна (My University, 2023)
Метою курсу є формування у здобувачів освіти системного мислення та спеціальних знань щодо розробки та функціонування циркулярних проєктів і бізнес-моделей. Основними завданнями курсу «Проєкти та бізнес-моделі циркулярної економіки» є формування наступних компетенцій: формування розуміння у здобувачів освіти про основні поняття і концепції, що лежать в основі циркулярної економіки, такі як зменшення відходів, вторинне використання ресурсів, ремонт і переробка; дослідження бізнес-моделей, які базуються на циркулярних принципах, вивчення практичних прикладів компаній та проєктів, які успішно впроваджують циркулярні підходи у свою діяльність, а також визначення факторів їх успіху; вивчення особливостей розробки ідей циркулярних проєктів та бізнес-моделей, вивчення законодавчих та регуляторних механізмів, які впливають на циркулярну економіку, і як їх утримання може підтримувати циркулярні бізнеси. Такі завдання навчальної дисципліни допомагають студентам усвідомити важливість циркулярної економіки та розвивати навички та знання, необхідні для її успішної реалізації на практиці.