Корекція постави в підлітків засобами лікувальної гімнастики. - Грейда, Н. Б.; Грицай, О. С.; Greyda, N. B.; Gritsay, O. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті визначено ефективність застосування лікувальної гімнастики за результатами вимірювань обсягу рухів окремих відділів хребта й доведено, що спеціально підібрані фізичні вправи підвищують загальний тонус, сприяють зміцненню м’язів та створенню м’язового корсета. In the article certainly efficiency of application of medical gymnastics as a result of measurings of volume of motions of separate departments of spine and it is proved that specially neat physical exercises promote general tone, instrumental in strengthening of muscles and creation of muscular corset.
Correction Carriages for Teenagers with the use of Medical Gymnastics.
Keywords: корекція постави; лікувальна гімнастика; огляд; оцінка статури; розгинання; згинання; сумарні рухи хребта; correction of carriage; medical gymnastics; examination; estimation of carriage; unbending; bending; total motions of spine