Психологічні особливості лідерської обдарованості учнів гімназії - Мітлош, А. В.; Mitlosh, A. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У публікації представлені психологічні аспекти проблеми лідерської обдарованості гімназистів. Проаналізовано сучасний стан розвитку проблеми, визначено основні якості та психологічні особливості лідера, які складають лідерську обдарованість. Запропоновано інструментарій для психологічної діагностики лідерської обдарованості школярів. Подано результати емпіричного дослідження лідерської обдарованості учнів гімназії. The publication presents the psychological aspects of school students’ aptitude for leadership. The basic qualities and the psychological characteristics of aptitude for leadership are identified. Psychological diagnosis for aptitude for leadership of students is proposed. The results of empirical research of students’ aptitude for leadership is presented.
Psychological Peculiarities of Leaders’ Creativity Amond Colledge Students
Keywords: лідерська обдарованість; творчість лідера; діагностика лідерської обдарованості; aptitude for leadership; leader’s creativity; aptitude for leadership diagnosis