Vom praktischen Nutzen der Prototypentheorie für den Bereich der Syntax des Deutschen - Галицька, Олена Богуславівна; Halytska, Olena Bohuslavivna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
The article presents an application of the theory of prototypes to the fields of phonology, morphology, semantics, textlinguistics, syntax and especially to the treatment of parts of the sentence of modern German. For each syntactic function (subject, predicate, object, adverbial modifier, attribute) a set of prototype features is provided. У статті розглянуто практичне застосування теорії прототипів у різних сферах лінгвістики. Проаналізовано прототипний підхід до синтаксису німецької мови та визначено перелік прототипних ознах для кожної синтаксичної функції (підмета, присудка, додатка, обставини, означення).
Практичний погляд на синтаксис німецької мови через призму теорії прототипів
Keywords: prototype; prototype feature; syntactical function; прототип; прототипна ознака; синтаксична функція