Психологія депривації - Гошовський, Ярослав Олександрович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Курс «Психологія депривації» спрямований на вивчення психологічних особливостей особистості в умовах різновидових обмежень розвитку (соціальна, сімейна, комунікативна, сенсорна, економічна та ін.депривації). Предметом вивчення навчальної дисципліни є депривована особистість, яка переживає різновидові та різномодальні обмеження онто- і соціо- генезу.
Keywords: депривація