Атлетична гімнастика - Ніколаєв, Сергій Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Методичні рекомендації містять теоретичний матеріал із основ теорії та методики викладання атлетичної гімнастики. Мета - надати допомогу студентам факультету фізичної культури, спорту та здоров’я в оволодінні лекційним курсом. Пропонується практична система завдань та форм контролю самостійної роботи у процесі вивчення курсу ”Атлетична гімнастика”. Обґрунтовуються найефективніші форми організації самостійної роботи студентів.
Вступ 4
Лекція I. Виникнення силових видів спорту та розвиток атлетичної гімнастики в світі 5
1.1. Атлетична гімнастика стародавніх греків і римлян 5
1.2. Атлетична гімнастика в Англії, Франції, Італії, Німеччині, Австрії, Голландії, США, Канаді, Австралії 5
Keywords: історія атлетичної гімнастики; самостійні заняття; студенти; 796.41(072)