Політична свідомість і культура - Пахолок, Василь Миколайович; Pakholok, Vasyl M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У програмі розкрито сутність політичної культури, її концепції і структуру; типологію політичних культур. Політична свідомість як ключовий компонент політичної культури. Релігійна складова політичної культури. Роль політичних символів, стереотипів, міфів і ритуалів у політичній культурі. Політична культура громадянськості. Характерні риси політичної культури українського народу та деформаційні впливи на неї. Політична участь і політичне функціонування, форми політичної активності громадян. Метою викладання навчальної дисципліни «Політична свідомість і культура» є ознайомлення студентів із сутністю і структурою політичної культури та свідомості, різними історичними типами політичних культур, виявлення особливостей політичної свідомості та культури українського населення. Основними завданнями вивчення дисципліни «Політична свідомість і культура» є засвоєння основних теоретичних положень політичної свідомості та культури, вміння розрізняти типи політичних культур за їх практичними проявами, здатність застосовувати теоретичні знання на практиці.
Keywords: політична культура; політична свідомість; соціалізація; агенти впливу; політичні символи; державна символіка; абсентеїзм; політичні міфи