Технологія формування вмінь майбутніх учителів фізичної культури розв’язувати професійні ситуації - Петров, Сергій Валентинович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі досліджено проблему формування вмінь майбутніх учителів фізичної культури розв’язувати професійні ситуації в умовах сучасної школи. Обґрунтовано актуальність впровадження технологій, що забезпечують розвиток педагогічного мислення, спостережливості та здатності до аналізу й прийняття рішень у складних освітніх контекстах. Визначено сутність і класифікацію професійних ситуацій, проаналізовано рівень готовності здобувачів вищої освіти до їх розв’язання. Розроблено технологію формування відповідних умінь, яка передбачає використання комплексу методів навчання з поступовим переходом від репродуктивних до проблемно-пошукових. Практичне значення роботи полягає у можливості застосування запропонованої технології в освітньому процесі закладів вищої освіти для підвищення ефективності професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури.
Keywords: професійні ситуації; технологія навчання; фізична культура; професійна компетентність; майбутній учитель