Генерування запитань учнями на уроках географії як інструмент розвитку критичного мислення особистості - Павловська, Тетяна Сергіївна (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2024)
У роботі запропоновано кілька варіантів видів діяльності учнів при вивченні географії для формування їхніх умінь ставити запитання й знаходити відповіді на них. Мета застосування такого методу вивчення навчального матеріалу – навчити учня усвідомлено й цілеспрямовано генерувати запитання і вдало добирати відповідні типи запитань для опрацювання інформації різного плану й пошуку ефективних рішень виявлених проблем.
Keywords: географія; освітній процес; критичне мислення; педагогіка; методи вивчення навчального матеріалу; питання; брейн-фітнес; прийом "брифінг"; інтелектуальні ігри; освітнє середовище