Вербальне вираження процесу акультурації у німецькій літературі мігрантів - Новак, Галина Федорівна; Novak, G. F. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені В. Винниченка, 2012)
У статті обгрунтовується твердження, що німецька література мігрантів, яка почала активно розвиватися у 70-их роках ХХ століття як результат міграційних процесів, є вербальним відображенням процесів аккультурації та культурного шоку. In this article it is demonstrated thet the literature of immigrants to Germany, which began to develop rapidly after the 1970s as a result of globalization processes and migration, is a verbal representation of the acculturation process and cultural shock.
Keywords: лінгвокультурологія; література мігрантів; аккультурація; культурний шок; асиміляція; міжкультурна комунікація; російські німці; linguo-culturology; the literature of immigrants; acculturation; cultural shock; assimilation; intercultural communication; Russian Germans