Оцінка сучасного стану та перспектив розвитку туристської інфраструктури Ківерцівського району Волинської області - Зузук, Федір Васильович; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна; Zuzuk, Fedir V.; Kacharovskyi, Roman Ye.; Antypiuk, Olena V. (Волинський краєзнавчий музей, 2017)
Здійснено аналіз стану функціонування туристських маршрутів на території Ківерцівського району Волинської області. Метою дослідження є узагальнення відомостей про туристські маршрути району їх типізаці та геопросторовий аналіз, окреслення перспектив подальшого розвитку та визначення їх впливу на формування туристсько-рекреаційної галузі регіону. Виконуючи поставлену мету окреслено завдання та методи виконання поставленої проблеми, проведено аналіз останніх наукових досліджень. За допомогою зазначених методів проаналізовані здійснено типізацію (за видами) туристських шляхів району; проведено геопросторовий аналіз мережі маршрутів, виділено найбільш рекреаційно привабливі об’єкти туризму та інфраструктурні елементи. Детально проаналізовано поширення різних видів об’єктів туризму вздовж цих маршрутів, визначено рівень забезпеченості об’єктами туризму даної території.
Keywords: туризм; рекреація; туристична інфраструктура; Ківерцівський район; Волинська область; туристський маршрут; туристський об"єкт