Адаптованість особистості в контексті різних методологічних підходів до проблеми адаптації - Резнікова, О. А.; Reznikova, Ye. А. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, Ін-т соц. та політ. психології АПН України, 2011)
У статті проаналізовано поняття адаптованість у контексті різних методо-логічних підходів до проблеми адаптації, а також зміст, різновиди цього феномену, рівні, критерії його прояву, розкрито особистісну обумовленість адаптованості. Сформульовано висновок про гармонічну співвіднесеність в адаптованості гомеостатичних та гетеростатичних тенденцій у взаємодії особистості з навколишнім середовищем. In the article the analysis of the concept adaptness is conducted in the context of different methodo-logical approaches to the problem of adaptation, maintenance, varieties of this phenomenon, levels, criteria of its display, is opened the question of the personality conditionality of adaptness. In the completion of the article the conclusion is formulated about harmonious combination in adaptness homoeostatic and heterostatic tendencies in cooperating of a personality with environment.
Аdaptness of Personality in the Context of Different Methodological Approaches to the Problem of Adaptation
Keywords: адаптація; адаптованість; рівні адаптованості; різновиди адаптованості; особистісна обумовленість адаптованості; adaptation; adaptness; levels of adaptness; varieties of adaptness; personality conditionality of adaptness