Перспективи проектування розвивального освітнього середовища сучасної початкової школи - Смолюк, Світлана Володимирівна; Smoliuk, Svitlana V. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2016)
У статті обґрунтовано потребу проектування розвивального освітнього середовища в системі сучасної початкової освіти України та його перспективи. Визначено наукові концепти (особистісний, дидактико-виховувальний і діяльнісний), структурні компоненти (інформаційний, психологічний, просторово-предметний і культурно-освітній) та функції розвивального освітнього середовища початкової школи. The article proves the necessity of designing of the developing educational environment in the modern system of primary education of Ukraine and its perspectives. The scientific concepts (personal, didactic and educational and activity), structural components (informational, psychological, spatial and substantive, cultural and educational), and the functions of developing the educational environment of primary school are determined.
Future design of modern developing educational environment of primary school
Keywords: розвивальне освітнє середовище; початкова школа; проектування; наукові концепти; developing educational environment; primary school; design; scientific concepts