Організація дозвілля в закладах освіти та рекреації: методичні рекомендації щодо виконання практичних робіт та самостійної роботи студенті - Петрук, Вікторія Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У виданні розкрито теоретичні основи дозвілля, історичні аспекти його виникнення та розвитку, специфіка та особливості його організації з різними віковими групами. Висвітлено прикладні аспекти організації дозвілля, розглянуто використання різноманітних форм і методів, змістовні напрямки та принципи організації дозвілля; механізми керування культурнодозвіллєвою сферою; специфіку потреб, інтересів, установок, мотивів дозвіллєвої активності дітей, молоді та дорослих.
Навчальний курс «Організація дозвілля в закладах освіти та рекреації» належить до циклу нормативних дисциплін професійної підготовки бакалавра галузі знань 23 Соціальна робота зі спеціальності 231 Соціальна робота освітньо-професійної програми «Соціальна педагогіка, соціально-виховна робота» вивчається в четвертому семестрі, формою контролю є екзамен. На вивчення навчальної дисципліни відведено 4 кредити (120 годин), у тому числі: 30 годин лекційних, 32 год. практичних, 8 год. консультації та 50 год. самостійної роботи.
Keywords: Особливості дозвіллєвої роботи з різними категоріями населення; Основні інститути культурно-дозвіллєвої сфери; Теоретичні основи дозвілля; 37.091.217:379.8(072)