Житло : відеолекція - Дмитренко, Алла Адамівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Проаналізовано особливості традиційних поселень та жител українців. Висвітлено основні типи, зони і форми поселень та еволюцію їх розвитку. Розглянуто особливості влаштування дворів та їх регіональні особливості. Показано типологію жител та особливості їх спорудження в різних регіонах України. Проаналізовано внутрішнє планування традиційного житла та його особливості в різних регіонах України.
Keywords: Поселення; типи поселень; форми поселень; каркасне житло; зрубне житло; монолітне житло; інтер’єр жила