Люфт у реалізації демократичної моделі як одна із ключових проблем модернізації української політичної системи - Моренчук, А. А.; Morenchuk, A. А. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розкриваються ключові риси основних моделей демократичних держав – соціальної, ліберальної й консервативної. Аналізуються базові відхилення від них у сучасній українській політичній системі. Розглядаються варіанти коректування політичного курсу держави в напрямі її демократизації. There are some main features of the models of democratic states that are uncovering. Analysing some basic deviations from the main social, liberal and conservative systems that should be at Ukrainian politic system it is possible to see options of adjustment of policy of the state at the direction of its democratisation.
Looseness at the Realisation of Democratic System as One of the Most Important Problems of Modernisation of Ukrainian Democratic System
Keywords: політична система; соціал-демократія; лібералізм; консерватизм; politic system; social-democracy; liberalism; conservatism