Початок пластової видавничої діяльності. Пластові видання 1911–1922 рр. - Вовк, Ірина О.; Vovk, I. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розглянуто перші роки пластової видавничої діяльності, проаналізовано основні видання, які побачили світ у перше десятиліття існування організації. Визначено основні ідеї, погляди та положення, викладені у виданнях, їхнє змістове наповнення, цільове та читацьке призначення. The first years of plast publishing activity were considered, the basic editions, published in the first decade of the organization were analyzed. The main ideas, views and conditions, as well as the content, target designation, and readers of the publications were identified.
The Beginning of Plast Publishing. Plast Publications, 1911–1922
Keywords: скаутинг; Scouting; Пласт; Plast; феномен пластового руху; phenomenon of plast movement; пластовий осередок; plast communities; ідея Пласту; idea of Plast; пластова література; Plast Literature; літографічні видання; lithographic editions