Поширення об’ємних спінових хвиль у неколінеарному антиферомагнетику типу CsCuCl3 з релаксацією та заломленням - Решетняк, C. О.; Юрченко, О. М.; Reshetnyak, S. A.; Yurchenko, O. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
За допомогою методу ефективних лагранжіанів розглянуто процеси релаксації та заломлення обмінних спінових хвиль в об’ємній гелікоїдальній трикутній антиферомагнітній структурі у гексагональному кристалі типу CsCuCl3. Визначено спектр спінових хвиль у цій системі. Знайдено показники заломлення, що відповідають різним гілкам обмінних спінових хвиль у цій структурі.;Relaxation and refraction of spin waves are considered in a bulk helicoidal triangle antiferromagnetic structure in hexagonal crystal of the type of CsCuCl3 by means of the method of effective Lagrangians. Spin wave spectrum is defined in such structure. Refraction indexes are found which correspond to different branches of exchange spin waves in a given structure.
Propagation of Bulk Spin Waves in Non-Collinear Antiferromagnet of CsCuCl3 Type with Relaxation and Refraction
Keywords: спінові хвилі; антиферомагнетик; релаксація; заломлення; анізотропія; spin waves; antiferromagnet; relaxation; refraction; anisotropy