Ungewöhnliche und schöne Wörter im Deutschen: Bildung und Gebrauch. - Бугайчук, Олена Вікторівна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
У тезах розглядаються особливості та значення незвичайних і красивих слів у німецькій мові, які з часом втратили свою популярність та перебувають під загрозою зникнення. Описується роль цих слів у культурі та їх вплив на мовлення, підкреслюючи, що вони не лише відображають емоційний та культурний досвід, а й є важливою частиною мовної спадщини. Автор аналізує конкретні приклади таких слів, розглядаючи їхню вимову, значення та вживання у контексті німецької мови, а також дають порівняльний аналіз їхніх перекладів на українську мову. Висвітлюється важливість збереження цих слів і передачі їх наступним поколінням, щоб зберегти мовну культуру та багатство мови.
Keywords: Красиві німецькі слова; Збереження мови Історія мови; Незвичайні слова; Зміна мови; Втрата сенсу; Культурне збереження мови; Звучання та значення слів