До питання формування професійної компетентності у майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів: теоретичний аспект - Сергеєва, Валентина Федорівна; Serheieva, Valentyna F. (Крымский гуманитарный университет, 2014)
У статті розглянуто сучасні аспекти проблеми формування професійної компетентності у процесі підготовки педагогів у вищій школі, зокрема формування професійної компетентності у майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів; окреслено наукові підходи щодо визначення змісту професійної компетентності, її складових, сутності професійної підготовки, особливостей професійного становлення особистості педагога-вихователя; конкретизовано та науково обґрунтовано сутність поняття «професійна компетентність вихователя дошкільного навчального закладу». he article considers the aspects of the problem of formation of professional competence in the process of training teachers in higher education, in particular the formation of professional competence of future teachers of pre-school educational institutions; scientific approaches to determining the content of professional competence, its components, in essence, training, features of professional development of a teacher-educator; specific and scientifically proved the essence of the concept of "professional competence of the teacher preschool educational institution".
Keywords: майбутні вихователі дошкільних навчальних закладів; професійна підготовка; професійна компетентність; професійна педагогічна компетентність; структурні компоненти педагогічної компетентності; професійна компетентність вихователя дошкільного навчального закладу; pedagogical competence; structural components of pedagogical competence; future educators of preschool educational institutions; professional competence; professional preparation; professional competence of the teacher preschool educational institution