Адресатна синтаксична одиниця на тлі міжрівневої взаємодії - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. N. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті здійснено системний опис адресатних синтаксичних одиниць, визначено їхні семантико-грама-тичні особливості на матеріалі сучасної української літературної мови. Адресатні компоненти розглянуто на тлі семантико-синтаксичної, формально-синтаксичної та комунікативної структур речення. In article is organized system description addressees, are determined their semantics-grammatical particularities on material of the modern Ukrainian language. The addressees are considered on base semantics-syntax, formally-syntax and communication structures of the sentence.
Addressive Syntactical Unit on the Base of the Level Interaction.
Роботу виконано на кафедрі української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: адресат; синтаксема; валентність; предикат; відмінок; addressee; valence; case; predicate