Державна політика щодо безперервного професійного розвитку медичних працівників - Костів, Юрій Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета дослідження – узагальнення теоретичних основ та розробка обґрунтованих рекомендацій, спрямованих на вдосконалення механізмів забезпечення БПР медичних працівників СОЗ України. Об’єкт дослідження – публічне управління системою безперервного професійного розвитку медичних працівників. Предмет дослідження – державна політика щодо безперервного професійного розвитку медичних працівників. Зміст роботи. Особливості безперервного професійного розвитку медичних працівників. Понятійно-категорійний апарат дослідження. Принципи забезпечення безперервного розвитку медичних працівників. Сучасний стан забезпечення безперервного розвитку медичних працівників. Тенденції підготовки керівних кадрів для системи охорони здоров’я. Аналіз механізмів забезпечення безперервного розвитку медичних працівників. Вплив Глобальної стратегії розвитку кадрових ресурсів охорони здоров’я до 2030 року на реформування сфери охорони здоров’я України. Імплементація кращих міжнародних практик з забезпечення безперервного розвитку медичних працівників системи охорони здоров’я. Запровадження сучасних інноваційно-технологічних трендів безперервного розвитку медичних працівників системи охорони здоров’я
Keywords: державна політика; система охорони здоров’я; безперервний професійний розвиток; кадрові ресурси охорони здоров’я; медичний працівник