Якість життя населення як синтез соціально- економічних умов середовища життєдіяльності населення регіону - Голуб, Геннадій Сергійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розкрито сутність категорії «якість життя населення», «рівень життя населення» та «спосіб життя населення» як об’єктів суспільно-географічних досліджень. Визначено головні напрямки суспільно-географічних досліджень вітчизняних та закордонних вчених в площині дослідження якості життя населення регіону. Охарактеризовано спосіб та рівень життя. Вивчено новітній науковий досвід у дослідженні якості життя та життєдіяльності населення. Розглянуто категорію «добробут» як сукупність кількісних та якісних показників життєдіяльності людей. Проаналізовано методологічні основи і механізми визначення якості, способу, рівня життя населення в суспільно-географічних умовах життєдіяльності населення регіону. Розглянуто індикатори, що визначають якість життя населення.
Keywords: якість життя населення; життєдіяльність населення; суспільство; регіон; 911.3.375