Теологічна зумовленість актуалізації семантичного потенціалу тексту (на матеріалі англомовного публіцистичного дискурсу) - Шевченко, О. І.; Shevchenko, О. І. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті визначено смислоформувальний потенціал фактів відображеної у тексті дійсності на когнітивно- семіотичних засадах. Досліджено семіотичну функцію фактів відображеної дійсності у перебігу телеологічно зумовленого процесу смислоутворення у публіцистичному дискурсі. In the article it was identified the sense forming potential of the facts of reality in the text on cognitive and semiotic principles. The semiotic function of the facts of reality in the text in teleologically determined process of sense formation in publicistic discourse was researched.
Teleologically Determined Actualisation of Semantic Potential of the Text (Based on the English Language Publicistic Discourse)
Keywords: семантичний потенціал; реальність; публіцистичний дискурс; смисл; семіотичний; телеологія; semantic potential; reality; publicistic discourse; sense; semiotic; teleology