Психологія посттравматичного стресового розладу - Мельник, Антоній Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Дисципліна «Психологія посттравматичного стресового розладу» є вибірковою із природничого циклу підготовки фахівців-психологів. Теми дисципліни дають уявлення про загальні емоційні стани особистості та психотравмуючі ситуації, що можуть привести до посттравматичних стресових розладів. Метою навчальної дисципліни є: ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань, пов’язаних з різноманітними емоційними станами та їх наслідками, практичне оволодіння студентами психологічними методами аналізу екстремальних ситуацій та психотерапевтичних підходів як для вирішення науково-пошукових, так і прикладних завдань.
Keywords: військова психологія; психодіагностика; психологічне консультування; психотерапія