Інноваційні підходи до забезпечення сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу - Лисюк, Тетяна Василівна (My University, 2025)
Сталий розвиток готельно-ресторанного бізнесу є ключовим викликом, що вимагає інтеграції інноваційних технологій та стратегій для забезпечення конкурентоспроможності, екологічної відповідальності, фінансової ефективності та соціальної стійкості підприємств. В умовах глобалізації, цифровізації та зростаючого екологічного тиску, традиційні моделі ведення готельно-ресторанного бізнесу більше не можуть забезпечити довготривалий успіх. Тому впровадження інноваційних підходів є необхідною умовою для досягнення сталого розвитку та формування нових конкурентних переваг. У статті проведено комплексний аналіз ключових інноваційних тенденцій, що визначають майбутнє готельно-ресторанного бізнесу, зокрема впровадження цифрових технологій (АСУ, ШІ, Big Data). Такі технології оптимізують бізнес-процеси, покращують комунікацію з клієнтами, персоналізують послуги та підвищують ефективність управління.
Keywords: інноваційні підходи; сталий розвиток; готельно-ресторанний бізнес; цифрові технології; зелений маркетинг; 640.4:338.48