The use of International Information Systems in Tourism: European Experience - Pikulyk, Oksana; Пікулик, Оксана (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
The main directions of application of information technologies in tourism is considered. The analyses of the possibility of using global distribution networks in tourism activities are given. The features and advantages of global distribution system Amadeus and Galileo are examined. Directions of using computer networks, in particular the Internet, in the organization of tourism are analyzed. European experience of using information and communication technologies in tourism activities is examined. The main advantages of using international information systems in tourism activities are generalized. Ɋозглянуто основні напрями застосування інформаційних технологій у туризмі ɉроаналізовано можливості використання глобальних розподільчих мереж у туристичній діяльності. Дослідженоособливостітаперевагивикористанняміжнароднихсистембронюванняйрезервування Амадеусі Галілео і проаналізовано напрямивикористання комп’ютерних мереж, зокрема мережі Інтернет, в організації туризму. Розглянуто європейський досвід застосування інформаційних та комунікаційних технологій у туристичній діяльності. Узагальнено основні переваги використання міжнародних інформаційних систем у туристичнійдіяльності.
Використання міжнародних інформаційних систем у туристичній діяльності: європейський досвід
Keywords: tourism activity; international information systems; international reservation systems; computer networks; tourist services; туристична діяльність; міжнародні інформаційні системи; міжнародні системи бронювання; комп’ютерні мережі; туристичні послуги