Робочий зошит з анатомії людини та вікової анатомії - Шевчук, Тетяна Яківна; Качинська, Тетяна Валеріївна; Романюк, Альона Павлівна; Shevchuk, Tetiana Ya.; Kachynska, Tetiana V.; Romaniuk, Alona P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Робочий зошит розроблений згідно навчальної програми з курсу "Анатомія людини та вікова анатомія" із спеціальності фізичне виховання, здоров'я людини та спорт відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Для орієнтування у об’ємі матеріалу, який необхідно засвоїти студенту, на перших сторінках робочого зошиту подано структуру курсу "Анатомія людини та вікова анатомія", перелік змістових модулів з темами лекцій і питаннями до них, а також подано тематику лабораторних робіт до цього курсу. Кожен протокол лабораторного заняття має порядковий номер, тему, мету заняття, матеріали для заняття, перелік літератури, яка використовується при вивченні даної теми (із вказаними сторінками), а також завдання, що виконуються в ході лабораторної роботи. Хід виконання роботи включає в себе складання схем, таблиць, замальовки препаратів з мікроскопа та підписи до малюнків, що подані в лабораторній роботі. Протокол лабораторного заняття закінчується висновками. Після лабораторних робіт у робочому зошиті подано перелік запитань для контролю знань при самостійному вивченні окремих розділів програми та питання для підготовки до екзамену (підсумкового контролю), який студенти будуть складати в кінці семестру. В кінці зошита додається список основної і додаткової літератури, що допоможе студентам для більш глибокого засвоєння матеріалу з "Анатомія людини та вікова анатомія". Сподіваємося, що цей робочий зошит допоможе студентам чітко оформити кожне лабораторне заняття та систематизувати і поглибити отримані практично знання й уміння про будову людського організму. Зошит призначено для студентів інституту фізичного виховання та здоров’я денної форми навчання.
Keywords: анатомія людини; серцево-судинна система; дихальна система; головний та спинний мозок