Нормативно-правове забезпечення функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку - Матвійчук, Мар'яна (My University, 2018)
У статті здійснено аналіз міжнародних документів, що стали поштовхом для створення нормативно-правової бази в галузі дитячого оздоровлення та відпочинку в Україні. Зроблено аналіз Законодавчої бази, та інших документів, що стосуються діяльності та функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; доводиться актуальність та важливість дослідження даного питання; визначено основні аспекти в реформуванні оздоровчої кампанії, а також шляхи впровадження чіткого механізму для створення сприятливих послуг для всіх категорій дітей.The article analyzes the international documents that have become the impetus for the creation of the regulatory framework in the field of children's health and recreation in Ukraine. We analyzed the Legislative Base and other documents related with activities and functioning of children's health and recreation facilities. Urgency and importance of research were proved. The main aspects in reforming the health campaign are determined, as well as ways of introducing a clear mechanism for creating favorable services for all categories of children.
Keywords: оздоровлення, відпочинок; health improvement; дитячі заклади оздоровлення та відпочинку; нормативно-правове забезпечення; Закон; rest; children's recreation and recreation facilities; normative-legal support; law