Методика викладання історії - Прокопчук, Вікторія Євгенівна; Prokopchuk, Viktoriia Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Одне з найбільш відповідальних завдань суспільства - освіта та виховання підростаючих поколінь. Розширення демократичних основ у школі нерозривно пов'язано з процесом формування якісно нового поповнення вчительських рядів. Від професійної підготовки, рівня духовності та культури педагога значною мірою залежить успіх освіти й виховання школярів. Мета курсу – завершити підготовку студентів до навчання історії в школі. Вищий заклад освіти не в змозі навчити своїх студентів абсолютно всьому, розробити рекомендації на всі випадки життя. Проте, дати основні знання та вміння, які становлять основу професійної підготовки, він зобов'язаний. Для майбутніх вчителів об'єднує і завершує процес професійно-педагогічної освіти методична освіта, провідне завдання якої — озброїти студентів знаннями основних закономірностей навчання й виховання, допомогти оволодіти основними практичними вміннями викладання відповідного шкільного предмету та ведення виховної роботи. Головну роль у системі методичної освіти відіграє курс методики викладання історії, який вивчається на третоьму курсі й завершується складанням семестрового іспиту
Keywords: методика викладання; шкільна історична освіта; шкільна програма з історії; урок історії; методи навчання; засоби навчання