Характеристика технологій фізичного виховання у військових ліцеях в аспекті розв’язання завдань оздоровчого змісту (ретроспективний аналіз) - Мисів, B.; Mysiv, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
На теоретичному рівні дослідження в історико-педагогічному аспекті вивчали питання становлення та розвитку педагогічних технологій у системі фізичного виховання учнів військово-навчальних закладів довузівської підготовки. Отримані дані засвідчили існування значної кількості позитивної наукової інформації про змістове та реалізаційне забезпечення таких технологій, що разом із сучасними досягненнями галузевої науки потрібно враховувати при їх розробленні й реалізації в процесі фізичного виховання учнів сучасних ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою. ). On the theoretical level of integration in historical-pedagogical aspect we have studied some questions of formation and development of pedagogical technologies in system of physical training of pupils of military-educational institution of pre-university background. Given facts testified the existence of considerable quantity of positive information about convective and realization provision such technologies that together with modern achievements of science should be taken into consideration, also their elaboration and realization in the process of physical training of pupils of modern lyceums with intensified military physical training.
Characteristics of Physical Education Technologies in Military Lyceums in the Aspect of Solving Problems of Health-Improving Origin (Retrospective Analysis)
Keywords: військово-навчальний заклад довузівської підготовки; система фізичного виховання; змістові основи педагогічної технології; історико-педагогічний аналіз; military-educational institutions of pre-university background; system of physical training; conceptive bases of pedagogical technology; historical-pedagogical analysis; 37.037