Концепт "духовного мандрівництва" в поезії Григорія Сковороди - Семенюк, Лариса; Semenyuk, Larisa (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано аспекти «духовного мандрівництва» в поезії Григорія Сковороди. Ліричного героя розглянуто в часовому русі (від народження до смерті) та в русі просторово-метафізичному (у пошуках іншого світу й самого себе). Наголошено на релігійних основах, внутрішньому характері цієї подоро- жі, проблемі вибору людиною свого життєвого шляху.«The spiritual travelling» aspects of Grygoriy Skovoroda poetics are analysed in the article. The lyric character is discovered in the frame of time (from his birth till death) and in the space-metaphysics frame (in searching for other world and himself). The religious background the inner character of this journey, the problems of man’s choice of his way of life are stressed here.
«The Spiritual Travelling» Consept in Grygoriy Skovo- roda Poetics
Keywords: бароко; бароковий динамізм; «духовне мандрівництво»; концепт; мотив; аспект; baroque; dynamism; «the spiritual travelling»; consept; motive; aspect